Избор на работно облекло

Избор на работно облекло – шест ключови фактора

Избор на работно облекло е важна тема в бизнеса. В условията на дефицит на кадри, работното облекло се превръща в един от важните фактори за успех на всеки бизнес. То влияе пряко върху сигурността и комфорта на работници и служители.

В допълнение, то има и значителен ефект върху елементи като човешката мотивация, пазарния имидж на фирмата и дори маркетинга. Следователно, изборът на подходящо работно облекло е важна задача, решаването на която може да има значително благотворно влияние върху малкия и среден бизнес.

Как да направим най-добър избор на работно облекло за нашия бизнес?

Нека започнем с кратка история, разказана от наш бизнес партньор, който преди време е бил управител на компания за архивиране на документи. Архивирането на документи е бизнес, състоящ се в съхранение на документи на различни организации в специален склад, наречен архивохранилище. Архивохранилището на фирмата се намирало в складова сграда, част от която била наета от по-малка конкурентна компания със същия бизнес. 

При едно от посещенията си там, човекът се разминал на портала с група работници на конкурентната фирма. Те били облечени с красиви работни униформи с логото и девиза на тяхната компания.  Когато събрал своите колеги, огледал ги внимателно и какво да види? Те били група хора, облечени различно, кой с червена тениска, кой по къси гащи и с джапанки, кой със синя риза… 

Човекът се замислил как, облечени по този начин, неговите служители изглеждат в очите на клиентите! Започнал да си задава и други въпроси – как хората в архивохранилището се предпазват от инциденти при работа с тежки кашони и прашни папки? Как компанията ще поддържа дългосрочно имиджа си на лидер в своя сектор? Какво е самочувствието на хората, когато виждат как са облечени техните колеги в конкурентната фирма?

Тези въпроси, подтикнали управителя да възложи задача за избор и доставка на работно облекло на бек-офис мениджъра си. По това време позицията се заемала от младо момиче, което нямало ни най-малка представа как да избере най-подходящото работно облекло и най-добрия доставчик. 

Вижте тук как да изберете работно облекло за вашия бизнес

В тази роля попадат различни служители в малките и средни компании, които съвместяват много функции. Често в малките фирми дори собствениците и управителите се ангажират с тази проблематика. Общото между тях е, че нямат ясни критерии, за да направят най-добрия избор за своя бизнес. 

Именно затова, ние създадохме кратък наръчник „Как да изберем работно облекло за нашия бизнес?“. В него описахме шест ключови фактора при избора, които ще разгледаме подробно в следващите публикации в нашия блог.

Тук представяме резюме на тези шест фактора:

  1. Качество – как да разграничим качествено от некачествено работно облекло?
  2. Избор на подходящ плат – материите и тъканите имат различни свойства и устойчивост, а нормативните изисквания са специфични за различните дейности и приложения.
  3. Нормативна уредба – за различните приложения и условия на работа, работните облекла трябва да отговарят на различни изисквания и стандарти.
  4. Естетика и имидж – тези два фактора иман много мощно действие върху мотивацията на служителите и популярността на марката на компанията на пазара. 
  5. Брандиране – защо трябва да брандираме и какви са начините за това с техните предимства и недостатъци?
  6. Точният доставчик – как да изберем най-подходящия доставчик, на когото да се доверим?

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ВЗЕМИ ТВОЯ БЕЗПЛАТЕН НАРЪЧНИК

„Как да изберем работно облекло за нашия бизнес?“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *