Работното облекло – в помощ на маркетинга

Осигуряването на работно облекло, прави добро впечатление на служителите и допринася за изграждане на авторитет на бизнеса ви пред клиентите.

Питате се – защо? Защото униформите и облеклата с лого на компанията, създават усещане за консистентност на бранда и повишават доверието, което прави компанията ви сигурен партньор. Така се подобрява цялостният имидж и публичният образ на фирмата ви. Не на последно място, униформите показват, че мениджмънтът се грижи за служителите и се отнася с уважение към тях.

Има обаче няколко неща, които трябва да държите във фокус, когато избирате облекла:

Удобството допринася за щастието на служителя

Вашите хора ще носят работното си облекло по цял ден, така че основният ви критерий трябва да е – те да се чувстват удобно.  Важно е да съобразите типа на извършваните дейности, както и дали имат контакт с потребителите на предлаганите стоки и услуги. Да речем, че подбирате облекло за отдела по обслужване на клиентите – меките платове, биха били много подходящи. Но, ако става дума за хора, които извършват физически труд на открито, удачният избор е тениски или ризи, които попиват потта.

Добрият външен вид работи за имиджа на бизнеса ви

Ако униформите на са по мярка, вероятно служителите ви няма да искат да ги носят. Но ако са точния размер и стоят добре, хората ще ги харесват, ще се чувстват по-уверени, а вие ще получите положителен имиджов ефект. Питайте се служителите кой размер носят и каква кройка предпочитат. Не забравяйте, че дамските и мъжките облекла трябва да са съобразени с различията на дамските и мъжките фигури.

Изберете униформи, които ще издържат дълго

Изберете материи, които ще се запазят почти без промяна, след продължително носене, пране и работа. Задайте си въпроса и дали материята е подходяща за труда, който извършват хората. Правилната материя ще удължи „живота” на работното облекло.

Не забравяйте стила

Не на последно място, важно е униформата да е в крак с посоката на развитие на индустрията. Тенденциите непрекъснато се променят, но компаниите трябва да показват, че са наясно с това и се адаптират към новото.

Търсете последователност

Важно е да се съобрази и дали избраното работно облекло отговаря на корпоративния брандинг – цветове, послания. А също – включва ли цветовете на логото ви. Ако вече имате такова и сменяте униформите, завоят не трябва да е рязък. Брандът ви трябва да бъде консистентен по всички канали.

Униформите отразяват бизнеса ви. Изборът на подходящото облекло за служителите, изпраща точното послание към външния свят – клиенти, партньори, конкуренти.

За вдъхновение и помощ в преценката – кое облекло е правилното за вашите хора , не се колебайте да се свържете с екипа на АСТРА КОМЕРС.